Donirali smo 1600 sadnica belog jasena u okviru ekološke akcije „Posadi svoj hlad“ za pošumljavanje urbanih sredina širom Srbije

Nivo kvaliteta života ne odnosi se samo na socioekonomski status ljudi, već i na kvalitet životne sredine u kojoj živimo. Pored očiglednih klimatskih promena koje se manifestuju kroz sve učestalije požare, poplave i suše, poslednjih godina došlo je do znatnog porasta zagađenja vazduha koje direktno utiče na zdravlje ljudi.

Razlog lošeg kvaliteta vazduha je u nedostatku drveća, odnosno šuma, čija uloga jeste, pored proizvodnje kiseonika i prečišćavanje zagađene atmosfere. Kao društveno i ekološki odgovorna kompanija ove godine imali smo potrebu da damo svoj doprinos za očuvanje naše planete i tako pospešimo kvalitet života svih nas.

U saradnji sa Udruženjem Zeleni Razvojni Centar iz Sremske Mitrovice, a kroz ekološku akciju „Posadi svoj hlad“ donirali smo 1600 sadnica belog jasena. Svesni negativnih parametara kvaliteta života i svesni odgovornosti koju svako od nas ima prema životnoj sredini dali smo svoj mali doprinos za zdravija pluća planete, a samim tim i za bolje sutra budućih generacija.

Razmišljajući o tome koliko je naša planeta ugrožena i da li želimo takvu da je ostavimo našim mališanima pridružili smo se ekološkoj akciji „Posadi svoj hlad“ koja se već pet godina uzastopno uspešno sprovodi u cilju pošumljavanja Srbije kako bi se na nacionalnom nivou izgradio preko potrebni bioprečistač vazduha.

Kroz saradnju sa partnerima organizacija teži pošumljavanju urbanih sredina Srbije koje su zbog različitih faktora, posebno zbog hiperurbanizacije, osiromašene stablima drveća. U 2021. sebi su dali zadatak da posade 300 000 sadnica belih jasenova koji će u budućnosti biti prirodni respiratori u našoj zemlji.

Samostalno kao kompanija donirali smo 1000 sadnica belog jasena koja će biti zasađena širom Srbije, a kao nesebična podrška pridružili su nam se i naši partneri Hisense, Beko, Whirlpool, Dell, Dahua i Cooler Master sa ukupno doniranih 600 sadnica. Zajedno, poklonili smo našim sugrađanima zdraviju i kvalitetniju životnu sredinu.

Inspirisani iskrenošću i velikodušnošću akcije „Zasadi svoj hlad“ i upoznati sa činjenicama da je svako drvo značajan deo pluća naše planete učešćem u akciji želimo da podignemo svest o ekološkom stanju u kome se nalazi naša Srbija i naša planeta i činimo mali korak za sigurniju, zdraviju i izvesniju budućnost svih nas.
Sadeći ovo drvo i ti pomažeš lokalnoj zajednici!
Hvala ti što brineš i štitiš okolinu!